#copii #răspunsuriCOVID19 #WHO #gestionareSentimenteȘiEmoții
De la copii pentru copii!
Cum au reușit copiii din întreaga lume să facă față pandemiei COVID-19?
Răspunsul vă este oferit printr-o poveste fabuloasă.
Peste 1.700 de copii, părinți, îngrijitori și profesori au alocat timp pentru a-și împărtăși propriile experiențe din această perioadă. Astfel a luat naștere cartea „Eroul meu ești tu” în cadrul proiectului realizat de Grupul de referință al Comitetului Permanent al Inter-Agenției pentru Sănătate Mintală și Sprijin Psihosocial în Condiții de Urgență (IASC MHPSS RG).
Cartea „Eroul meu ești tu” oferă suport în abordarea subiectelor legate de COVID-19, ajutând copiii să-și gestioneze sentimentele și emoțiile. Este recomandată citirea acestei cărți copiilor de către părinți, îngrijitori sau profesori precum și clarificarea posibilelor întrebări.
Cu sprijinul WHO din România s-a realizat versiunea în limba română a cărții, care poate fi descărcată de pe următorul link: https://interagencystandingcommittee.org/…/My%20Hero%20is%2…

Versiunea în limba engleză ,,My Hero is You˝, o găsiți pe: https://interagencystandingcommittee.org/…/My%20Hero%20is%2…

Versiunea în limba maghiară „Te vagy az én hősöm”, se poate descărca de pe linkul de mai jos: https://interagencystandingcommittee.org/…/My%20Hero%20is%2…

#gyermekek #COVID19elKapcsolatosVálaszok #WHO #ÉrzésekÉsÉrzelmekKezelése #MyHeroIsYou
Gyermekektől gyermekeknek!
Hogyan boldogultak világszerte a gyerekek a COVID-19 világjárvány idején?
A válasz egy meseszerű történeten keresztül érkezik hozzád.
Több mint 1.700 gyermek, szülő, gondozó és tanár szakított időt arra, hogy elmondja saját tapasztalatait ebből az időszakből.
Egy mesekönyv született a COVID-19 betegséggel sújtott országokban élő gyermekek számára az Intézményközi Állandó Bizottság Mentális Egészségi és Pszicho-szociális Támogatás Vészhelyzetben Referencia Csoportja (IASC MHPSS RG) projektje keretében.
A „Te vagy az én hősöm” című könyv támogatást nyújt a COVID-19 betegséggel kapcsolatos témák megválaszolásában, amivel segít a gyermekeknek az érzések és érzelmek kezelésében. Ajánlott, hogy szülők, gondozók vagy tanárok olvassák fel a gyerekek számára a mesekönyvet és beszéljék meg velük felmerülő kérdéseket.
A WHO Magyarországi Irodájának támogatásával elkészült a könyv magyar verziója amelyet az alábbi linkről lehet letölteni: https://interagencystandingcommittee.org/…/My%20Hero%20is%2…

Román nyelvű változat, ,,Eroul meu ești tu,,: https://interagencystandingcommittee.org/…/My%20Hero%20is%2…

A könyv angol nyelvű verziója ,,My Hero Is You,,: https://interagencystandingcommittee.org/…/My%20Hero%20is%2…

#children #COVID-19 #MyHeroIsYou #WHO #ManageFeelingsAndEmotions “My Hero is You” is a book for and by children around the world about how they were coping with the COVID-19 pandemic. The book offers support for addressing topics related to COVID-19, helping children manage feelings and emotions. It is recommended that parents, caregivers or teachers read this book to the children and clarify their questions.

https://interagencystandingcommittee.org/system/files/2020-04/My%20Hero%20is%20You%2C%20Storybook%20for%20Children%20on%20COVID-19.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *