#ZiuaInternaționalăASclerozeiMultiple (World Multiple Sclerosis Day) – în fiecare an, în ultima zi de miercuri din luna mai.
MDX Research vă dorește multă sănătate! Articolul de mai jos accentuează faptul că se cercetează, se caută noi tratamente inovative pentru a vă face viața mai ușoară.
#AnticorpiMonoclonali
Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central (SNC), fiind cea mai întâlnită boală a sistemului nervos central, la tinerii adulți. Federația Internațională de Scleroză Multiplă (MSIF) subliniează că nu există vindecare totală dar, în prezent sunt tratamente care pot modifica cursul bolii. Mai multe studii clinice scot la lumină eficacitatea terapiei cu anticorpi monoclonali, care reprezintă o clasă de imunoglobuline, clone, copii sintetice ale proteinelor anticorpilor care există în sistemul imunitar. Acționând în mod specific asupra sistemului imun (care are un rol primordial în patogeneza sclerozei multiple) anticorpii monoclonali sunt din ce în ce mai preferați în tratarea sclerozei multiple.

Terapia cu anticorpi monoclonali în scleroza multiplă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *